ניסוי שתוכנן בפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון יבחן בחלל את התנהגותם של חומרים אנטי-בקטריאליים ואת השפעתם על חיידקים בתנאים של כבידה אפסית
בקרוב ישוגרו לחלל שני ניסויים של חוקרים בטכניון עם שותפיהם באיטליה, וזאת כדי לבחון את השפעתה של מיקרו-כבידה (כבידה אפסית) על תופעות שונות.
הניסויים, הבוחנים השפעות שונות של מיקרו-כבידה, ישוגרו מגינאה הצרפתית על גבי משגר של סוכנות החלל האירופית. זאת במסגרת שיתוף פעולה בין סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה וסוכנות החלל האיטלקית, הכולל ארבעה ניסויים שאותם תבצע חברת “ספייס פארמה”. בכל ניסוי ישתתפו חוקר אחד ישראלי ואחד איטלקי.
הניסוי הראשון, שיבחן את התנהגותן של מולקולות אנטי-מיקרוביאליות ואת השפעתן על חיידקים, תוכנן על ידי פרופ’ בעז פוקרוי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון ושותפו פרופ’ ג’וזפה פליני מאוניברסיטת בולוניה; הניסוי השני, שיבחן את מהירות ההיקשרות של חומרים כימיים לחלבוני דם, תוכנן על ידי חוקרים מהפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט בטכניון ומ- Tre University ברומא.
הניסוי של פרופ’ פוקרוי ופרופ’ פליני קרוי SpaceLysis, ובמסגרתו תיבדק השפעת מיקרו-כבידה על הקינטיקה של חומרים אנטי-מיקרוביאליים ועל פעולתם על חיידקים. לדברי פרופ’ פוקרוי, על גבי כדור הארץ תלויה האינטראקציה בין חיידקים לחומרים אלה בדיפוזיה והסעה (Convection), ואילו בחלל תהיה ההסעה אפסית ולכן האינטראקציה צפויה להשתנות משמעותית. החוקרים, שכבר ערכו את הניסוי על כדור הארץ, מבקשים ללמוד באמצעות הניסוי בחלל על השפעתה של מיקרו-כבידה על האינטראקציות האמורות.
רופ’ ג’וזפה פליני מאוניברסיטת בולוניה (מימין) ופרופ’ בעז פוקרוי מהטכניון. צילום: דוברות הטכניון