דבר הדיקנית

מדע והנדסה של חומרים משלב מדע בסיסי והנדסה מתקדמת כדי לחקור התנהגויות חומרים בסביבות מגוונות. הגישה ההוליסטית של מדע והנדסת חומרים הופכת את התחום למרתק ובעל חשיבות מרכזית במאמץ הכללי לפיתוח פתרונות טכנולוגיים לצרכים העכשוויים והעתידיים של החברה.

שלום וברוכים הבאים לפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.

במהלך ביקורכם באתר שלנו, תלמדו מהו מדע חומרים ומה היא הנדסת חומרים, ומדוע השילוב "מדע והנדסה של חומרים", הוא היום מהתחומים המרתקים והמבוקשים בתעשיה ובמחקר. בנוסף, תלמדו על החזון והמטרות שלנו, מגוון תוכניות הלימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, תחומי המחקר ותשתיות המחקר, ותכירו את האנשים שעושים אותנו לפקולטה מובילה בארץ ובעולם.

הפקולטה הוקמה ב1980 כיחידת מחקר עצמאית, נפרדת המפקולטה להנדסת מכונות, והוכרה כפקולטה אקדמית ב1994. כיום, אנו הפקולטה הגדולה בארץ למדע והנדסה של חומרים עם היצע תוכניות אקדמיות ותחומי מחקר המשתרעים על כלל תחומי מדע והנדסת החומרים ויישומיהם.

מאפיין עיקרי וייחודי במדע והנדסה של חומרים הינו רב-תחומיות, שילוב של מספר שדות מחקר. מדע והנדסה של חומרים משלב מדע בסיסי והנדסה מתקדמת כדי לחקור התנהגות של חומרים בסביבות מגוונות. מהנדס החומרים מתכנן, מכין, מעבד מאפיין וחוקר חומרים למגוון יישומים, החל מאלקטרוניקה ואופטיקה בסקלה ננומטרית, דרך מערכות מיחשוב מתקדמות, המשך בהובלה ממוקדת של תרופות לתקיפת גידולים סרטניים, וכלה במערכות לאספקת אנרגיה במיקרוסקופים המוצבים בחלל החיצון. הגישה ההוליסטית של מדע והנדסת חומרים הופכת את התחום למרתק ובעל חשיבות מרכזית במאמץ הכללי לפיתוח פתרונות טכנולוגיים לצרכים העכשוויים והעתידיים של החברה.

הפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון מציעה תוכניות לימוד מתקדמות לתואר ראשון המקנות לבוגרים את הידע והכישורים הנדרשים להתמודדות עם האתגרים ההנדסיים של המאה ה- 21. התוכנית בהנדסת חומרים מתמקדת בהיבטים יישומיים של מבנה החומר, אפיונו, תכונותיו ושימושיו. היא גם מציעה אפשרות לאשכול קורסים בחישוביות נתונים בהנדסת חומרים. התוכניות המשותפות שלנו עם פיזיקה, כימיה וביולוגיה, מציעות התמחות מדעית במקביל למסלול המלא בהנדסת חומרים. תוכניות אלו נמשכות 9 סמסטרים ומקנות לסטודנטים בסיס מדעי מוצק ופרספקטיבה רחבה, בהיקף של תואר שלם במדעים, לפתרון בעיות מדעיות והנדסיות. כל התוכניות שלנו מעודדות יצירתיות, סקרנות וחדשנות, והבוגרים משתלבים בהצלחה במגוון תעשיות מסורתיות והיי-טק ובתוכניות לימודים מתקדמים מצוינות בארץ ובעולם.

מחקר בפקולטה למדע והנדסה של חומרים מקיף מגוון תחומים יישומיים, החל מהמרה ואחסון של אנרגיה מתחדשת, המשך בהולכת תרופות בעלות שחרור מבוקר, מבנים מכניים בסקלות שונות, אלקטרוניקה, אופטיקה ויישומים מגנטיים, חומרים מתכלים וברי קיימא, חקיינות של חומרים ביולוגיים ופיתוח גישות חישוביות לחיזוי ועיצוב של חומרים חדשים. מרכז המחקר שלנו מצויד במכשור המשמש לקביעת מאפיינים מבניים ולחקר תכונות חומרים, ובכלל זה המעבדה למדידות פיזיקליות, מעבדת קרני X, ומרכז מיקרוסקופית אלקטרונים מהמובילים בעולם. בעזרת כלים אלו אנו מאפיינים את הקשר בין תכונות החומר למבנה שלו, מרמת צבר אטומים בודד ועד לרכיב תעשייתי, ולומדים כיצד לעצב, לפתח ולעבד חומרים חדשים שיעמדו באתגרי המחר וצרכי הקידמה.

הפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון גדלה באופן מתמיד ומגייסת חברי סגל מצוינים, פוסט-דוקטורנטים וסטודנטים סקרנים ובעלי מוטיבציה לתארים מתקדמים. אנו מאמינים שרב גוניות מקדמת רעיונות חדשים, חשיבה מקורית ויצירתיות, ומזמינים אותך להצטרף אלינו היום ולחלוק איתנו את התגליות שיובילו למחר טוב יותר.

פרופסור גיטי פריי