תואר כפול במדעי הרפואה ובהנדסת חומרים

העלייה בתוחלת החיים והרצון לשפר את איכות החיים מציבים אתגרים חדשים וממצבים את תחום הנדסת החומרים והרפואה בחזית המחקר והפיתוח. הפקולטה למדע והנדסה של חומרים והפקולטה לרפואה מציעות תכנית מצוינות יוקרתית וייחודית בארץ, המקנה תואר כפול: מוסמך למדעים (BSc) בהנדסת חומרים ובוגר למדעים (BSc) במדעי הרפואה.

מטרת המסלול היא להכשיר בוגרים בעלי ידע מעמיק הן בהנדסת חומרים והן ברפואה, שיוכלו להשתלב ולהוביל בכל אחד מהתחומים בנפרד ובשטחי המחקר, הפיתוח והתעשייה הדורשים ידע בשניהם. המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים בעלי סכם גבוה במיוחד.

תארים שמעניקה התכנית:

תואר ראשון – מוסמך למדעים (BSc) בהנדסת חומרים
תואר ראשון – בוגר למדעים (BSc) במדעי הרפואה

משך הלימודים:

משך הלימודים לתואר הכפול הוא חמש שנים
(לא כולל החטיבה הקלינית וסטא'ז)

תכנית הלימודים:

בשנתיים הראשונות התלמידים ילמדו את קורסי היסוד וקורסים של תכנית הלימודים המשולבת בהנדסת חומרים וביולוגיה.
החל מסמסטר 5 ועד סמסטר 8 ישולבו מקצועות מרפואה, במקביל למקצועות מהנדסת חומרים.
בסמסטר 9 ו- 10 יילמדו מקצועות רפואה בלבד.
השלמת החובות בכל תואר הם בהתאם לנהלי הפקולטה הרלוונטית.

לאחר עמידה בכל מקצועות התוכנית לתואר כפול, יתאפשר המעבר לחטיבה הקלינית למשך 3 שנים נוספות ושנת סטאז' לקראת תואר MD (בהתאם לתקנון רפואה). קורסים מקבילים לקורסי רפואה יוכרו לטובת התואר הכפול רק עבור תלמידים שישלימו את התכנית לתואר כפול במלואה, כמתואר בתכנית הלימודים.

לפרטים נוספים:

רכזת תואר ראשון – אושרית סנדר